Як правильно використовувати палички для суші: поради для новачків та досвідчених

Китайська та японська кухня стрімко заполоняє серця українців. Роли, суші, лапша – без цих страв важко уявити дружні посиденьки або романтичний вечір удвох. Але, щоб смакування цими стравами у великій компанії не приносило незручностей, варто знати, як правильно використовувати палички для суші. 

Палички для суші, ще їх називають о-хасі – основний столовий прибор в Японії. Ще з раннього дитинства японці навчають своїх малюків правильно користуватися цими, на перший погляд, складними «виделками». Але, знаючи основні правила використання та етикету японської кухні, це дерев’яне приладдя стане звичайним кухонним посудом в ваших руках.

Як правильно тримати палички для суші

Покроково правильність тримання паличок виглядає так:

  • верхню частину першої палички розташуйте в проміжку між великим та вказівним пальцями, а нижню її частину – проведіть між пальцями і покладіть на безіменний – ця паличка не буде двигатись під час прийому їжі;

  • кінцями вказівного та великого пальців візьміть другу паличку, саме вона буде маневрувати і допомагати набирати та переносити їжу;

  • переміщуючи верхню паличку, захвачуйте їжу;

  • кінцівки паличок повинні доторкатися одна до одної, на відміну від інших частин прибору.

Якщо багаторазові спроби не увінчались успіхом, для полегшення процесу навчання можна використовувати спеціальні пластикові тримачі. Якщо у вас не виходить, не варто хвилюватися. З часом ви зрозумієте, як працює цей механізм.

Поради щодо вибору та використання паличок для суші

Є декілька важливих порад, які допоможуть вибрати якісні о-хасі та швидше навчитися користуватися ними:

  • звертайте увагу на матеріал та відсутність дефектів, адже це дерев’яний виріб, і правильна його підготовка є запорукою безпеки;

  • за етикетом японців не можна облизувати, вказувати та махати цим приладдям — це вважається проявом неповаги;

  • нанизування їжі на палички неприпустимо серед жителів Японії – це припустимо тільки під час поминальних обідів, а не в процесі звичайного прийому їжі;

  • недопустимо перехрещувати палички під час частування.

Вміння правильно користуватися цими дерев’яними приладами зробить ваш прийом улюблених азійських страв ще простішим та цікавішим. Інтернет-магазин https://alfapack-zahid.com.ua/catalog/palichki-dlya-izhi-ta-trimachi з радістю допоможе урізноманітнити ваш святковий стіл найкращими елементами японської та китайської кухні. Пам’ятайте, регулярні спроби завжди приводять до очікуваного результату.