Среда, 28 Март 2018 00:25

У Дніпрі відбувся форум-театр «Право вибору переселенців»

Оцените материал
(3 голосов)
У Дніпрі відбувся форум-театр «Право вибору переселенців»


25 березня у приміщенні Центру конференцій «Parle» відбувся Форум-театр «Право вибору переселенців». Про це повідомляє "Власть. Днепр" з місця події.

У заході взяли участь 18 осіб. Це і ВПО, котрі проживають у Дніпрі, і студенти, і громадські активісти, волонтери й активні дніпряни. На виставу також завітали представники ОБСЄ.

Під час форум-театру учасники грали в театральні ігри, обговорювали існуючі виклики та проблеми ВПО. Шляхом розгляду та аналізу різноманітних складних ситуацій, у яких опинилися донедавна мешканці Сходу України, вони спробували знайти відповіді.

Окрім цього, під час заходу глядачам була представлена вистава, актори якої продемонстрували складні життєві обставини ВПО. У свою чергу, глядачі мали можливість знайти вихід із тієї або іншої ситуації, використовуючи досвід інших людей у подібних випадках, а також власний інтелект, знання і навички.

У ролі джокера виступила регіональний координатор ВІ «Активна Громада» у м. Запоріжжя Анна Єрьоменко.

«Актори розповідали історію молодого чоловіка, який не мав прописки та можливості працювати за фахом. Йому допомогли друзі та дівчина (у результаті вони одружилися, і з’являється можливість прописатися). Також були і негативні контакти з людьми, і ми застосували прийом – зміни актора. Таким чином переграли сценку в більш реалістичну. Загалом, глядачі були налаштовані позитивно. Вони ставили питання щодо неможливості голосування, і чому це погано? Цікавились і законодавчою базою теж», - зазначає Анна Єрьоменко.

Форум-театр – методика, ще не поширена в Україні, але вона давно й ефективно використовується у багатьох країнах світу. По-перше, як засіб зробити суспільство щасливішим. По-друге, як спосіб відкриття самого себе, визначення та вираження своїх бажань. І звісно ж, як знаряддя зміни обставин, що спричинили нещастя та біль, на знаряддя посилення того, що приносить мир та радість.

Регіональний координатор «Активної Громади» у м. Дніпро Дмитро Чернишов зазначив, що тема переселенців, на жаль, ігнорується більшістю мешканців міста. Він також відмітив, що «у деяких країнах ЄС можуть голосувати на виборах будь-які громадяни іншої країни ЄС, які «прикріпляються» до свого нинішнього місця проживання. Причому вони не позбавляються права голосу і у тих країнах, громадянами яких вони є. Тому нам треба працювати над вдосконаленням виборчого законодавства України, щоб всі переселенці отримали право голосувати на виборах».

Довідка. Подібні вистави відбуваються в 20 містах України в межах діяльності Інституту «Республіка» та ВІ «Активна Громада» за підтримки Фонду сприяння демократії при Посольстві США в Україні.
Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» - об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка».


                                                                                         

Облако тегов

Общество

Последние новости

Использование оригинальных материалов "Власть.Днепропетровск" разрешается без предварительного согласия при условии ссылки на "Власть.Днепропетровск".

Для интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на размещенную новость или другой информационный материал.

Погода
Погода в Днепропетровске

влажность:

давление:

ветер: