Среда, 04 Июль 2018 08:35

У Дніпровській міськраді обговорили публічні консультації

Оцените материал
(2 голосов)
У Дніпровській міськраді обговорили публічні консультації
За участі депутата, працівників ради, журналістів і громадських діячів пройшов тренінг, під час якого учасників познайомили з публічними консультаціями.

Що це за новий інструмент участі та «чим його приправляти» - 26 червня дізнавалися жителі Дніпра під час тренінгу «Публічні консультації. Що ми про них знаємо?». У заході взяли участь 20 осіб, серед яких депутат та співробітники Дніпровської міської ради, громадські активісти, члени політичних партій, журналісти.
Тренером виступила заступниця голови Інституту «Республіка» Олександра Скиба. Вона зазначила, що «приємно було бачити серед учасників представників різних середовищ Дніпра – представників місцевої влади, активістів та журналістів. Група була активна та допитлива щодо діючих інструментів участі, їх ефективності та їхньої ролі у побудові здорового діалогу між владою та громадою. На мою думку, цей захід показав, що співпраця між різними середовищами не лише можлива, а й необхідна для розбудови міста».
Протягом заходу учасники обговорили інструменти участі громадян у процесах прийняття рішень на прикладах бюджету участі, громадських слухань, місцевих ініціатив, електронних петицій, зборів громадян.

Окремим блоком йшла презентація ресурсу для електронних публічних консультацій – сайту «Ваша Думка». Для учасників у реальному часі продемонстрували, як працює цей інструмент і які його переваги. Також були розглянуті історії успіху із запровадження публічних консультацій за допомогою цього ресурсу в інших містах України.

Як зазначив регіональний координатор ВІ «Активна Громада» у м. Дніпро Дмитро Чернишов, кампанія із запуску публічних консультацій здійснюється Інститутом «Республіка» у 30 містах України. «Наразі маємо дуже цікаві приклади з Полтави, Одеси, Ужгорода, Кам’янця-Подільського, Дрогобича, Житомира, Львова та інших міст. Сподіваємося, що у Дніпрі публічні консультації за допомогою онлайн платформи «Ваша Думка» скоро відбудуться», - додав Дмитро.

Учасники тренінгу, серед іншого, мали нагоду розробити та презентувати власні варіанти тем для публічних консультацій. Деякі з них виявилися настільки актуальними, що будуть обговорені з відповідними департаментами Дніпровської міської ради.

Примітка. Захід організовано за підтримки секретаря Дніпровської міської ради Олександра Санжари та за сприяння департаменту забезпечення діяльності Дніпровської міської ради. Тренінг відбувся в межах проекту «Задай курс владі», що реалізовується за підтримки Національного Демократичному Інституту (НДІ).

Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності Інституту «Республіка».

Облако тегов

Общество

Последние новости

Использование оригинальных материалов "Власть.Днепропетровск" разрешается без предварительного согласия при условии ссылки на "Власть.Днепропетровск".

Для интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на размещенную новость или другой информационный материал.

Погода
Погода в Днепропетровске

влажность:

давление:

ветер: